23 maart 2006

Friese politie moet Fries kunnen verstaan

Quote van de site van Omrop Fryslân:

Plysje moat Frysk ferstean, 23/03/2006

Alle boargemasters binne it der oer iens: de plysjeman dy't yn Fryslân wurket, moat it Frysk ferstean kinne. Tongersdei hat korpsbehearde Dales yn it regionaal kolleezje in offisjele ferklearring foarlêzen.

Dêryn stiet dat plysjeminsken yn Fryslân it Frysk passyf behearskje moatte en oars op kursus moatte. It gebrûk fan it Frysk by de plysje soarge dit jier foar in soad opskuor en diskusje.

11 maart 2006

Project theater


, originally uploaded by pvantees.

Thomas werkt sinds kort aan het project 'Theater' voor school. Erg leuk en Anouk kan hem natuurlijk veel vertellen. In de klas is een klein podium gebouwd en de werkjes hebben natuurlijk ook met dit thema te maken. Over een paar weken is de afsluiting met een open huis op school. Thuis zijn de mannen er ook druk mee. Dus hebben we maar een theater van Duplo gebouwd.

Grote kerels


img_2006-03-11_015
Originally uploaded by pvantees.

Kloon


img_2006-02-22_010
Originally uploaded by pvantees.

Het is nu al een paar keer gebeurd dat mensen Benjamin een goed lijkende kopie vinden van Anouk ...

Move over Rintje ... here I come!


img_2006-01-29_003
Originally uploaded by pvantees.

Mees heeft zijn eerste schaatsavonturen beleefd. Wel spannend ... kan je op dat ijs staan? En het is wel erg glad. Maar eenmaal op het ijs en vertrouwd kraste hij vrolijk heen en weer. Wellicht over een jaar of 20 in Thialf?

Carnaval!


img_2006-02-17_002
Originally uploaded by pvantees.

Thomas heeft een paar weken geleden carnaval gevierd. Iedereen mocht verkleed naar school komen. Cowboys, piraten, prinsessen en ridders. En Thomas ... was ijsbeer!

De dierenvriend


img_2006-02-23_001
Originally uploaded by pvantees.

Hoewel Moo ons eerste 'kind' is, hebben de mannen tot nu toe weinig aandacht voor Moo gehad. Maar Benjamin is dol op de hond. Altijd aaien, erop gaan liggen of stoeien. Dikke maatjes. Regelmatig gaat Benjamin bij Moo zitten en begint tegen haar te kletsen.

En de eenzame schaatser ...


img_2006-01-29_020
Originally uploaded by pvantees.

... hij schaatste voort. Al weer een paar weken geleden. IJs! Dus de ijzertjes onder gebonden en op de sloot achter geschaatst. Lekker weer ... en alle ruimte! Thomas en Mees op de krabbertjes en ze waren niet van het ijs te slaan. Dikke pret en rode wangen na afloop!