31 augustus 2004

Mooie moeder

DSCN0425
En zo zie ik ze de hele dag!

Niet geposeerd ...

DSCN0435
... maar zo lagen Thomas en Mees er echt bij rond borreltijd. Ze dachten 'de 5 zit in de klok' dus we hangen nog even rond ...

Sprongetje!

DSCN0398
Denk je dat Mees klein is vergeleken met Thomas, heb je opeens Benjamin.
Wat een verschil in luiers en billen. En Mees is opeens ook veel groter geworden.
Kletsen, spelen, praten ... hij doet allemaal nieuwe dingen. Vandaag met hem boodschappen gedaan. Erg leuk, vooral omdat hij ook probeert te helpen ("die!").
Leuke woorden:
tuurlijk - pomas (thomas) - slapen - baby - koes (kus) - computer

Nieuwe fase

DSCN0392
Thomas staat hier naast me met een muziekje en zijn eigen tekst ("je onderbroekoe is zoekoe") of een alternatief ("je potlood hoort bij het schrijven van de letters op je brief").
Maar deze jongen mag vanaf morgen wennen op zijn nieuwe school! Eind september wordt hij 4 (!) en dan gaat hij elke dag. Nu nog iedere woensdagochtend bij zijn nieuwe juffen: juf Carla en juf Sipkje. Gisteren zelfs huisbezoek van de nieuwe juf.
Thomas heeft er wel zin in!

Snoepje

DSCN0406
Benjamin maakt het erg goed. Hij slaapt lekker (en veel!) en lijkt tevreden. Zijn grote broers lopen nog steeds weg met hem en willen vooral kusjes geven en knuffelen.
Anouk is een supermama. Ze voelt zich goed en houdt zich goed staande in de mannenwereld aan de Beukenlaan. Nog een paar dagen vakantie om te genieten!
Feest!

30 augustus 2004

Flickr calendar

Weer wat leuks ontdekt bij Flickr: de kalender.

Zo zie je in een oogopslag wanneer foto's zijn toegevoegd. Klik op een dag en je ziet alle foto's die op die dag zijn geplaatst.

En zo leren we elke dag weer wat nieuws.


29 augustus 2004

Familiebezoek - part three

DSCN0384
Zaterdag ... Dorine.
"Zullen we niet nog ..." Gelukkig! Jaap ver weg in Papua New Guinea ... Het blijft bij twee.

Familiebezoek - part two

DSCN0381
Zaterdag ... Dionne en Johan.
"Zullen we niet nog een vijfde ..."
Familiebezoek - part one

DSCN0367
Vrijdag ... Manon en Erwin.
"Zullen we niet nog een vierde ..."

Weekend ...

DSCN0389
... in de vakantie. De eerste dag sinds de geboorte van Benjamin dat we geen hulp hebben. Maar ... alles onder controle!

Hoezo slim?

Wij hebben een soortgelijk filmpje (klik op de titel van deze post) al eens op TV gezien. De BBC had een programma waarin ze op zoek waren naar het slimste dier. De kraai bleek toch wel erg handig te zijn. Zo bleken dieren in staat om vuilniszakken uit bakken te trekken, bleken eekhoorns over ruimtelijk inzicht te beschikken en kon deze vogel zelf gereedschap maken!

New feature

Een nieuwe feature van Blogger: "Email this post".
Onder elke post (berichtje) zie je een aantal links staan:

- comments (klik hierop om op de post te reageren, altijd leuk!)

- envelopje: email this post
Als je dit aanklikt dan kan je de post doorsturen aan iemand via email. Dus als je een post leest op je werk (hallo baas!) en je denkt dat een ander er ook wat aan heeft, klik op het envelopje en de rest wijst zich vanzelf.

Tip: als je benieuwd bent hoe zo'n bericht eruit ziet, stuur het dan gewoon aan jezelf.
Heb je ook weer eens mail! :-)

28 augustus 2004

Twee Bobsen!

DSCN0355
Thomas en Mees als Bob en Bob de Bouwer. Of zoals Thomas zou zeggen: "Twee Bobsen!"

De helmpjes + hamers zijn een cadeau van Tony en Daantje voor de baby. Zoals je kan zien op de foto ... een groot succes!

Kunnen we het maken?

27 augustus 2004

Zomer 2003

DSC_1064
Skutsjesilen en ballonfeesten in Friesland 2003. Mijn eerste verjaardag in Friesland en ik kwam vandaag deze foto's weer tegen op de compu.
Het was een leuke dag ... Dionne en Johan + 4 kids en Sandy en Jonneke + 4 kids.
Eerst Skutsjesilen kijken op het strand en 's avonds ballonfeest in Joure.
Dit jaar kwamen de ballonnen over onze achteruin en landden in de weilanden verderop. Hoefden we de tuin niet uit!

Weblog

Erg eenvoudig om zo'n site bij te houden.

Klik maar eens op de titel en ga je gang.

Laat me wel even weten wat het adres van je weblog is!

Hoera!

DSCN0303
Quote van www.flickr.com:

Invite your friends!

Looks like you've been doing some inviting!
5 of your friends said yes! To thank you for spreading the word we'll be upgrading you to a free Pro Account shortly.

Kortom ... more to come! Bedankt aan mijn 5 vrienden.

26 augustus 2004

Nummer 100!

DSCN0343
Dit is de 100e foto die online staat bij Flickr. En het wordt steeds leuker. Er wordt nu zelfs commentaar op onze foto's gegeven door wildvreemden. Erg leuk en het zet je weer aan tot leuke ideetjes voor foto's. Zo leerde ik onlangs over de 'derden' regel. Mijn camera kan een raster tonen, zodat ik de regel makkelijk kan toepassen. Kijk maar eens naar de mees recente foto's. En als je je wilt aansluiten bij Flickr, stuur mij dan even een mailtje, zodat ik je kan uitnodigen!

De dromer

DSCN0334
Thomas zat vandaag weer eens lekker te dromen tijdens het toetje. Het was dan ook weer een mooie dag: 's ochtends nog een taartje gegeten met de kraamhulp (Carolina, leuk mens!) en 's middags voor het eerst sinds de vakantie weer naar de peuterspeelzaal. Alleen was de favoriete juf (Nynke) er niet, ze moest vergaderen. Maar toch lekker beschuit met muisjes uitgedeeld en met z'n allen een mooie tekening gemaakt voor Benjamin.

Oeps!

DSCN0325
Benjamin was het duidelijk niet eens met de gang van zaken. Hij is hier net uit bad en daar geniet hij enorm van. Maar als hij er dan uit moet ... dan gaat dat kleine mondje open en dan knettert het door de kamer. Precies zoals een baby kan huilen (en jullie weten hoe dat klinkt ...). Maar dat zijn dan ook de momenten dat we hem horen ... verder is hij ontzettend lief (en rustig!).

25 augustus 2004

Moo

DSCN0297
Dit is Moo. Voor degenen die haar nog niet kennen; Moo is onze zware labrador van (alweer) 8 jaar oud. Schat van een hond, maar heeft het deze dagen wat zwaar. Er zijn nu drie kinderen waar ze de aandacht mee moet delen. Nog steeds erg aanhankelijk en gezellig. Als het regent (zoals nu) dan wil ze liever niet naar buiten en draait bij de deur gewoon weer om. Wat zou ze nu denken??

In bad

DSCN0291
Benjamin heeft zijn eerste bad gehad in Oosterzee. Dikke pret met de jongens er met hun neus bovenop.

Spoedcursus Fries

DSCN0281
Berte ... Oere ... Plak ... Alden ... Skaainamme ... Heit ... Mem

Kortom, de akte! En zoals dat hier gaat is alles in 2 talen: Nederlands en Fries.

Sneek heeft trouwens een mooi ouderwets gemeentehuis, midden in het centrum. Lijkt wel een beetje op Haarlem!

24 augustus 2004

En nu in het echt !

DSCN0265
Thomas had al sinds vrijdag een foto van mama en Benjamin boven zijn bed. Maar vandaag voor het eerst in het echt!
Thomas en Mees moesten wel een beetje wennen aan de baby, maar na een korte tijd vlogen ze weer naar boven; naar de garage en het Wallace en Gromit huisje. Af en toe werd er geroepen naar Benjamin (baby!), maar het spel slokte alle aandacht op.
Vanavond voor het eerst alle mannen voorgelezen ... volle bak!

Eindelijk ... naar huis!

DSCN0230
Vandaag dubbel feest. Anouk mag naar huis met Benjamin EN Anouk is jarig!
Via het gemeentehuis van Sneek naar het ziekenhuis waar Anouk natuurlijk allang zat te wachten ... te laat!
We hebben in ieder geval een geboorteakte in 2 talen, goed voor ons Fries, en de kraamhulp heeft de weg ook kunnen vinden (ze woont hier 2 dorpen verderop).
Dus volle bak ... de kinderen zijn helemaal blij en papa ook!

Grote broer

DSCN0201
Thomas geniet ontzettend van zijn nieuwste aanwinst; zijn kleine broertje. Hij laat niet na in de winkel te vertellen dat hij een nieuw broertje heeft die Benjamin heet en dat hij heel lief is en dat hij hem mist (en zijn mama ook).
Het zal niet lang meer duren of ze komen *eindelijk* naar huis!

Tuut!

DSCN0208
Mees heeft een leuk spelletje (net als Thomas trouwens) en dat is dat lichaamsdelen geluid maken (nee...). Zo maakt de neus het bekende geluid 'tuuut'. Dus bij de nieuwste familie aanwinst even proberen ... helaas werkt het nog niet bij Benjamin.

Macdunalds

DSCN0178
Nou, de mannen hebben hun zin gekregen. Naar de Macdunalds! Dikke pret met frietjes en kipnukkers. Maar we zaten net aan het tafeltje en Mees zag weer de buizen-speeltuin buiten (bij de Mac in Lemmer). Dus begon hij meteen te sputteren en wilde eruit! Vorige week (op zijn verjaardag) waren we hier ook en hij was niet te stuiten. Klom overal in en kwam met een dikke grijns weer naar buiten. Je ziet hem hier in 1 van de buizen. Zoals bekend: klik voor meer.

23 augustus 2004

Panorama

duplokamer
Zit weer te pielen met de camera. Er zitten allerlei programma's op, waaronder een panorama-assist. Hiermee zie je in je display een stuk van de vorige foto, zodat je makkelijk kan uitlijnen. Eenmaal geladen op de PC (...) open je de foto's in PanoramaMaker en die plakt ze zo aan elkaar. Waanzinnig. Je kan het resultaat als JPEG bewaren, maar ook als Quicktime movie exporteren, zodat je rond kunt kijken. Gelukkig heb ik 2 weken vakantie om een en ander onder de knie te krijgen ...

Mama, papa en Benjamin

Alweer zo'n geestige tekening van Thomas.
Links is mama, midden is papa (met pijn in zijn buik) en rechts is Benjamin.
En altijd lachende mensen.
Let ook op het detail: mama heeft veel haar en papa niet ... hij heeft toch wel een scherpe blik!
Klik op de foto, er zijn nog meer tekeningen van Thomas! Zal binnenkort ook wat kunstwerken van Mees online zetten.

Friesland 20 augustus 2004

Friesland (NL) 08202004

Onze nieuwe camera is wel een erg leuk nieuw speeltje. Niet alleen plaatjes van Benjamin (hoewel ...), maar ook de luchten in Friesland. Heb dat in het verleden al meer gedaan (tot groot genoegen van Anouk). Maar deze kon ik echt niet laten schieten! Op weg van Sneek naar Oosterzee en opeens deze wolken voor me. Gelukkig dat ik niet achter het stuur zat! Bedankt bonpa voor het meerijden.

22 augustus 2004

Het laatste nieuws ...

... is dat Benjamin (en dus ook Anouk) waarschijnlijk dinsdag al naar huis mogen! Wat een feest!
Zorgt er in ieder geval voor dat Thomas niet vier keer per dag langs de 'Macdunalds' bij Joure komt en vraagt of we daar gaan eten. Maandagavond zullen we, bij wijze van afscheid van het mannenleven, inderdaad bij de Mac gaan eten. En dan is het vanaf dinsdag weer gewoon in het gareel van de chef. Haha!

Flickr: Photos from pvantees

Inmiddels hebben jullie kennis gemaakt met ons nieuwe weblog en (nog veel leuker) met allemaal foto's.
De foto's maak ik met onze nieuwe camera (Nikon Coolpix 3200) en ik upload naar een gratis site: Flickr. En dat is echt leuk. Je maakt *gratis* een account aan (zie je mail die ik verstuurd heb) en je kunt beginnen. En het werkt snel (wij hebben ISDN); echt leuk!
Je kunt met een standaard webbrowser uploaden, of upload tools gebruiken voor Mac en Windows. Erg simpel!
Zelfs zoo simpel, dat Bonma en Bonpa zich aangesloten hebben! Hoera!

Tekening voor Benjamin

Tekening voor Benjamin

Thomas is zo dol op zijn broertje dat hij meteen vanochtend een tekening heeft gemaakt.
Eerst moest Benjamin huilen op de tekening, maar daarna ging hij (gelukkig!) weer lachen!
Hij heeft een bijzondere manier van mensen tekenen ... voor een ventje van bijna 4! Groot hoofd, big smile en lange benen met grote voeten. En niet te vergeten ... haren en oren.

Zondag!

*zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz*
*zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz*,
originally uploaded by pvantees.
Het is alweer zondag; Benjamin is 2 dagen oud en lijkt zijn plekje wel gevonden te hebben.
Hij slaapt veel en is wel op zijn gemak.
Anouk maakt het goed en heeft vanochtend alweer onder de douche gestaan.
Als alles goed gaat mag het spul dinsdag naar huis (mooi verjaardagscadeau!).
Thomas en Mees zijn dol op hun nieuwe broertje. Ze willen hem de hele tijd aaien en kusjes geven. "Maar hij is ook zo lief!" zegt Thomas dan.

21 augustus 2004

Verrassing!

08212004_08
08212004_08,
originally uploaded by pvantees.
Wat kan zo'n nieuw wondertje je toch stil maken. Ik zit nu achter de computer en ben alle foto's van de afgelopen 36 uur aan het bekijken en kom deze tegen.
Precies zoals het moet zijn. Mooie mama en mooie Benjamin!
Nou, ik kijk er nog even naar en dan hop naar bed. Alweer iets eerder dan gisteren!

En dat is drie ...

08212004_11

Vanochtend met Thomas en Mees naar het ziekenhuis. Ik had gisteren wel verteld dat Benjamin geboren was. Maar dat drong volgens mij niet helemaal tot ze door. Maar vanochtend in de auto op weg naar Sneek werd het allemaal toch wel spannend. Thomas vond dat de natuur maar een beetje dom was ... hij wist toch dat het een meisje zou worden? Maar we hebben de naam geoefend en eenmaal in het ziekenhuis was het dikke pret. Ze waren niet weg te slaan bij Benjamin. De foto's laten dat ook zeker zien. Wat een trots bij Thomas en Mees. Zelfs toen we weer weg gingen en een verpleegkundige op de gang tegen kwamen waren ze er nog vol van. Wij hebben een broertje riep Thomas.
En ook Mees was er druk mee. Je kan hem nog niet goed verstaan, maar hij brabbelde wel iets dat leek op 'broertje'.

Kortom, de eerste kennismaking zeker geslaagd!

20 augustus 2004

En hier zijn de foto's!

benjamin004
Hier zijn dan de eerste foto's van onze nieuwste zoon. Nummer drie alweer. Wat een ongelooflijke luxe. Drie van die gezonde mannetjes. Heerlijk.
Het voelt alsof het gisteren was dat Mees geboren werd en dat is toch alweer 2 jaar geleden. Maar vandaag met Benjamin ... zo klein ... even aankleden ging bijna vanzelf. Maar hij is ook wel erg makkelijk, zo die eerste uurtjes. Weinig mekkeren, meteen aan de borst bij Anouk en errug tevreden knorren in zijn wiegje.

Het was een bijzondere dag. Wij wisten al 2 weken dat het vandaag zou gebeuren, tenzij de baby vond dat het tijd was. Maar vanochtend op weg naar het ziekenhuis had Anouk wel het idee dat er misschien wat wee-activiteit was. En aan de monitor in het ziekenhuis was het overduidelijk. Het was ook al vanzelf begonnen. Maar gelukkig, voordat het allemaal te heftig werd was het een uur en begon de operatie.

Erg fijn ziekenhuis in Sneek, hele relaxte sfeer in de ok. Om 13.18 uur is Benjamin officieel geboren. Superstart, lekker bijgekleurd en helemaal op zijn gemak bij zijn mama!

Zoals je kan zien op de foto's genieten we volop. En dat zal de komende dagen wel zo blijven!

Tot later!

Geboren!

Benjamin Nicolaas Maria van Teeseling

20 augustus 2004

13.18 uur

3.450 gram
51 cm

Moeder en zoon maken het goed!

19 augustus 2004

We zijn er bijna!

Het is donderdagavond, 19 augustus. Er zijn een paar mensen die weten wat ons morgen gaat overkomen ... Anouk staat voor morgen 13.00 uur op het programma voor de sectio.

De spanning stijgt redelijk; morgen om half negen komt Petra om op de kinderen te passen en dan moeten wij naar Sneek.

We zijn razend nieuwsgierig ... wat zal het worden? Wij weten het echt niet. Maakt niet uit, als het maar gezond is.

Tot morgen!!

18 augustus 2004

Mees is jarig!

De kleine man wordt vandaag 2 jaar. Hij wist het kennelijk, want al om half zeven was hij klaarwakker!
Maar inmiddels gecrasht en in zijn bedje. Mama en Thomas bakken een appeltaart, papa speelt met de nieuwe digitale camera en vanmiddag gaan we nog een mooi cadeautje kopen!

16 augustus 2004

Antonius Ziekenhuis Sneek

Voor de liefhebbers: dit is het ziekenhuis waar Anouk, is de bedoeling, binnenkort zal bevallen van nummer 3!

15 augustus 2004

Laatste zondag??

Wie weet was dit de laatste zondag met 2 kinderen ... maar misschien ook niet.

Het weekend was in ieder geval zo voorbij. Boodschappen, Anouk naar de kapper, gras maaien, was doen, spelen met de kinderen, bed gerepareerd (piepte en kraakte al sinds de verhuizing), bed op klossen. Allemaal van die 'laatste klusjes' voor de baby komt.

In ieder geval denk ik dat we er klaar voor zijn.

De kinderen waren dit weekend in opperbeste stemming, hoewel Mees vandaag wat sputterde. Vooral gisteren dus veel pret. Mees wil dan op mijn schouders en hangt dan graag over mijn hoofd heen, zodat hij mijn gezicht kan zien. En Thomas zegt dan tegen Anouk: "Ik hou zoveel van jou (en spreid zijn handen een beetje uit)". Anoouk vraagt dan of dat niet wat weinig is, waarop Thomas het briljante antwoord geeft dat dat toch wel tien vingertjes zijn ... en dat is veel!

Nog een paar dagen werken ... afronden en dan ... vakantie! Geen verre reis, gewoon in de tuin. En als het goed is met een nieuwe baby in huis. Volgens Thomas nog steeds een zusje en ze heet 'Bieslook'.

Nou, we zijn errug benieuwd!


14 augustus 2004

Nog even ...

... en dan is het zover. We weten wanneer de derde geboren wordt!
En het leuke is dat iedereen dan ook wil weten wanneer dat is. Maar we zijn het erover eens dat we het gewoon voor ons houden! Ha!

Anouk heeft inmiddels een buik als een voetbal. Gisteren bij de opening van de Olympische Spelen in Athene liep een dame met een dikke buik ... we dachten heel even dat het echt was, maar toen het lampje aan ging ... niet echt dus.
Maar de bol was net zo groot als Anouk's buik. Volgens de gynaecoloog was het vruchtwater in ruime mate aanwezig; een lekker zwembadje.

Tot de grote dag doen we niks meer, we vieren Mees' verjaardag (18e) lekker met z'n vieren, misschien naar de dierentuin. Ik heb bijna vakantie en het is lekker weer, dus we hoeven ook niets meer.

Een paar weken geleden was mijn familie in Schotland en dat hebben we gemist wegens de zwangerschap en de komende week zit Anouk's familie weer in België en daar zijn we dus ook niet bij. Allemaal wel jammer, maar het is niet anders.
We hebben belangrijker dingen aan ons hoofd!

Anouk heeft inmiddels de wieg klaar staan en ik maakte vanochtend een kast in de gang open en toen donderde de MaxiCosi al op mijn tenen ... nestdrang!

Zo. Nu lekker weekend vieren.

09 augustus 2004

Thomas is druk met tekenen!

pappa peter
En hij tekent mensen steeds op dezelfde manier. Errug leuk! Dit is bijvoorbeeld een tekening van pappa (voor vaderdag), maar zo maakt hij ook "foto's" van ons, tekent hij Moo of gewoon een raket. Hij zit dan ook lekker te babbelen tegen zijn papier en maakt er wat moois van!

Het is vooral erg grappig om te zien hoe hij steeds op dezelfde manier mensen tekent (ook honden trouwens). Altijd een groot hoofd, een big smile, haar niet te vergeten (jaja ...)!

Wordt zeker vervolgd!

In een notedop ...

November 2002
We zijn op vakantie in Frankrijk en gaan op bezoek bij Dorine en Jaap in Geneve. We hebben verbouwingsplannen voor ons huis aan de Coornhertstraat in Utrecht.
Maar Jaap is nooit te beroerd om eens flink de boel op zijn kop te zetten. Waarom toch niet verhuizen?
Kortom, we brengen 2 dagen door achter de computer, kijken op Funda. We maken zelfs een afspraak met een makelaar voor een paar dagen later. Maar dit levert niks op.
Januari 2003
Anouk heeft de spirit weer gevonden, we moeten maar weer eens naar Friesland. Wederom afspraken gemaakt en op een prachtige, winterse zaterdag reizen we af naar het (toen nog) hoge noorden.
We kijken huizen in Balk, Sloten en Langweer en uiteindelijk gaan we naar Oosterzee ... Het is eigenlijk wel erg mooi allemaal, precies wat we zoeken.
Maart 2003
Na lange onderhandelingen zijn we het eens over de prijs en de condities en worden de contracten getekend. Inmiddels staat ons huis in Utrecht ook in de verkoop
April 2003
De Coornhertstraat wordt verkocht!
23 juni 2003
overdracht van de Beukenlaan in Oosterzee
25 juni 2003
verhuizing!
30 juni 2003
overdracht Coornhertstraat
Daar zitten we dan ... in Friesland!
We beleven een geweldige zomer, met ontzettend veel bezoek. Erg gezellig, maar af en toe wel vermoeiend. Er moet tenslotte ook gewerkt worden!
De tuin hebben we snel onder de knie en we zijn op tijd klaar voor de winter, die geen winter werd.
Het was af en toe best pittig, maar de kinderen slepen ons er doorheen.
Ondertussen is Anouk gelukkig zwanger en is 26 augustus uitgerekend.

Het is weer zomer ...